italingua.gr - Main Section

italingua.gr - Main Component

Επαγγελματική Πορεία 

liliopoulos

Ο 'Ακης Ν. Λιλιόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε, στην Θεσσαλονίκη. Κατοικεί στην Αθήνα. Ασχολείται με την Ιταλική γλώσσα από το 1983 και την διδάσκει από το 1990-Αριστούχος του Κρατικού Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας (Universita' degli studi di Firenze), του τμήματος Γλωσσών, μετεκπαιδεύεται στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Περούτζια (Universita' degli studi di Perugia) και εξειδικεύεται στην Διδασκαλία της Ιταλικής Γλώσσας για Ξένους. Η παραμονή του στην Ιταλία ήταν 6 χρόνια.

 • Πρόεδρος της Ιταλικής Επιτροπής Europalso (σύνδεσμος ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών) (Στην Αθήνα 1900 εγγεγραμμένα Κέντρα)
 • τ. Αντιπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας PALSO (8000 Κέντρα σε όλη την Ελλάδα)
 • Διοργανωτής και Υπεύθυνος εξετάσεων του EUROPALSO. Συμμετείχε πολλάκις φορές και συμμετέχει ακόμα ως Διοργανωτής και Πιστοποιημένος Υπεύθυνος εξετάσεων σε πολλές πόλεις της Ελλάδος (Αθήνα-Κοζάνη-Τρίπολη-Καστοριά-Βέροια-Αγρίνιο-Αλεξανδρούπολη) του Πανελληνίου Συνδέσμου EUROPALSO
 • Πιστοποιημένος Διοργανωτής & Υπεύθυνος εξετάσεων του Κρατικού Πανεπιστημίου της Αγγλίας University oF Lancashire (http://www.uclan.ac.uk/)που χορηγεί αναγνωρισμένα και επίσημα Διπλώματα σε όλο το κόσμο αλλά και από το Ελληνικό ΑΣΕΠ στα Λύκεια όλης της Ελλάδος.
 • Διάλεξη στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών, το 1998 με θέμα: "η θεσμοθέτηση προτύπων και μέσων για την ανάπτυξη και την ποιοτική αναβάθμιση της διά βίου μάθησης" κάντε ΚΛΙΚ ΕΔΩ
 • Αρθρογραφεί σε εφημερίδες και περιοδικά με θέματα "Μεθοδολογία της ξενόγλωσσης διδασκαλίας" "Τεχνικές και Στρατηγικές μέθοδοι διδασκαλίας" ( Rewies )
 • Ιδρυτής του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας από το 1995 μέχρι την ψήφισή του (1999 επί Αρσένη) και την θέσπισή του το 2001 & πιστοποιημένος Εξεταστής Προφορικών, του Ελληνικού Υπουργείου Παιδείας της Ιταλικής Γλώσσας, έχει συμμετάσχει σε πάνω από 30 πόλεις της Ελλάδος ως εξεταστής προφορικών, από το 2001 έως σήμερα.
 • -Ιδρυτής, Ιδιοκτήτης και Διευθυντής του Ιταλικού Κέντρου Σπουδών ItaLinGuA, (27 χρόνια) -Εξειδικευμένο Ιταλικό Κέντρο Σπουδών-University Foundation Courses

Η Σχολή δραστηριοποιείται στην διδασκαλία και την εκμάθηση της Ιταλικής Γλώσσας, καθώς επίσης και στην πλήρη προετοιμασία των Υποψηφίων Ελλήνων και Αλλοδαπών για την εισαγωγή τους στα ΙΤΑΛΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ από το 1990 έως σήμερα.

Μουσική Πορεία

 • Μουσικοδιδάσκαλος στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, Αριστούχος της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.
 • Μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής Ακροάσεως Ιεροψαλτών του Αγ. Δημητρίου Όπλων
 • Στην Βυζαντινή Μουσική τον μύησε ο πατέρας του Νικόλαος Λιλιόπουλος, (από την Χαλάστρα Θεσσαλονίκης) Ιατρός-Ιεροκήρυκας της Εκκλησίας της Ελλάδος και Καθηγητής της Βυζαντινής Μουσικής, στην Σχολή της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας, όπου τον έφτασε μέχρι το 5ο έτος. Κατόπιν πήρε μεταγγραφή στην Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ.Πειραιώς με Καθηγητή και εισηγήτη τον Πρωτοψάλτη και Καθηγητή κ. Δημήτρη Βερύκιο, απ' όπου και αποφοίτησε με Πτυχίο και Δίπλωμα Μουσικοδιδασκάλου.
  Έχει συμμετάσχει σε πολλές χορωδίες εντός της Eλλάδος με χοράρχες τους Γεώργιο Τσατσαρώνη, Δημήτριο Βερύκιο, Ηλία Γιουρούκο και Γεώργιο Κακουλίδη.
 • Δάσκαλοί του στη Μουσική υπήρξαν 1.Νικόλαος Λιλιόπουλος, 2.Κωνσταντίνος Μπίλιος (Κωνσταντινουπολίτης),3.Γεώργιος Τσατσαρώνης (Άρχων Πρωτοψάλτης), Δημήτριος Βερύκιος, Λυκούργος Αγγελόπουλος (Άρχων Πρωτοψάλτης)
 • Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Πανελληνίου Συλλόγου Ιεροψαλτών Αττικής «ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ ΣΤΑΝΙΤΣΑΣ» και νυν αντιπρόσωπος στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιεροψαλτών εκλεγμένος τον Ιούλιο του 2012 από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Ιεροψαλτών "Ρωμανός ο Μελωδός"
 • Μέλος στον Πανελλήνιο Σύλλογο Ιεροψαλτών «Ρωμανός ο Μελωδός».
 • Εκλήθη σε πολλές Πανηγύρεις Ιερών Ναών μόνος ή με την χορωδία του, όπως Άγια Άννα Ρέντη, Αγία Άννα Μενιδίου, Αγία Κυριακή (Λιβανάτες Φθιώτιδα), Παμμεγίστων Ταξιαρχών (Μαρτίνου Φθιώτιδας), Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Μαρτίνο Φθιώτιδας), Αγίου Σεραφείμ (Ζέλι Φθιώτιδας), Άγίου Νικολάου (Τραγάνας), Αγίου Ιωάννου Θεολόγου (Θεολόγος Φθιώτιδας) Πέτρου & Παύλου (Παλιοχώρι-Δημητσάνας), Αγίας Τριάδας (Δερβένι Κορινθίας) Αγίου Παντελεήμονα (Δερβένι Κορινθίας), Προφήτη Ηλία (Μαρτίνο), Παναγίας (Τσοροκός-Μαρτίνου Φθιώτιδας), Αγίου Γεωργίου (Παλιοχώρι Μαρτίνου), Ιερός Ναός Αγ. Γεωργίου (ΑΚΡΑΙΦΝΙΟ-ΒΟΙΩΤΙΑΣ), Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Παρνασού

Είναι έγγαμος και έχει 5 τέκνα.

Προσωπικές σκέψεις: "Προσωπικά πιστεύω ότι κανένα επίτευγμα, καμία επιτυχία, τίποτα απολύτως δεν ανήκει σε μας. Όλα ανήκουν στο Πανάγαθο Θεό μας, που τα μοιράζεται απλόχερα μαζί μας, αρκεί να του το ζητήσουμε με προσευχή και θερμή καρδία. Μην ξεχνάτε ποτέ  [εάν έχητε πίστιν ως κόκκον σινάπεως, ερείτε τω όρει τούτω, μετάβηθι εντεύθεν εκεί, και μεταβήσεται, και ουδέν αδυνατήσει υμίν.]"

 

italingua.gr - Bottom info

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στο newsletter του italingua.gr